Hack the Goals

‘Hack The Goals’ is een wereldwijde beweging van hackathons georganiseerd door Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Deze hackathons bieden de burgers de gelegenheid om samen innovatieve oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen. Het is de bedoeling dat die oplossingen helpen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te verwezenlijken.

 

Op het einde van elke hackathon presenteren de ‘Hack the Goals’-teams hun designconcept dat de verwezenlijking van de SDG’s versnelt. De voorgestelde oplossing moet gebaseerd zijn op digitale technologieën en moet inclusief van opzet zijn.

 

In 2018 wordt de eerste editie van ‘Hack the Goals’ georganiseerd in België en in vijf partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking: Marokko, Niger, Oeganda, Palestina en Senegal. In elk land zal een jury van professionele experten het winnende designconcept van de nationale wedstrijd aanduiden.

 

De winnende teams nemen deel aan een internationale prijsuitreiking die plaatsvindt in Brussel tijdens een feestelijk slotevenement in aanwezigheid van Belgisch minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda, Alexander De Croo. Het team met het beste designconcept in de internationale wedstrijd ontvangt een geldprijs van € 5000 om zijn designconcept verder te ontwikkelen tot een functionerend prototype.Hack the Goals - Editie 2018

6 landen, 7 hackathons

Feestelijke slotdag


 

Wil je meer weten over de ideeën van onze deelnemers? Bekijk hun 'pitches' hier.

 

Wil je het winnend team leren kennen? Ontdek meer over het winnend team en hun 'design concept' hier.

 

Bekijk ook onze 'after movies' op de landenpagina's!


Hack

'Hack the Goals' organiseert 7 hackathons over de hele wereld. De hackathons zijn 48-uur evenementen waarbij deelnemers samenkomen in teams om door middel van co-creatie innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen rond duurzame ontwikkeling.

 

‘Hackathon’ is een samentrekking van de woorden ‘hack’ en ‘marathon’. Oorspronkelijk was een hackathon namelijk een langdurige bijeenkomst van softwareontwikkelaars om samen verkennend te programmeren.

 

Tegenwoordig is de hackatonmethodologie niet langer beperkt tot softwareontwikkeling maar kan ze toegepast worden om innovaties te cocreëren voor een brede waaier van sectoren en problemen.

 

De ‘Hack the Goals’-hackathons brengen gebruikers, sectorexperten, ondernemers en digitale experten samen om oplossingen te bedenken die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen helpen te verwezenlijken.

 

Meer info over de eerste 'Hack the Goals' hackathon.

 

The Goals

Enabel draagt bij aan de verwezenlijking van Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Deze SDG’s werden in september 2015 formeel aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In die Agenda spelen zowel de civiele maatschappij als de private sector en de overheden een belangrijke rol.

 

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vormen een actieplan om tegen 2030 alle vormen van armoede te beëindigen, om ongelijkheden te bestrijden en de klimaatverandering een halt toe te roepen, en er ook voor te zorgen dat niemand wordt uitgesloten. De nieuwe SDG’s zijn een oproep voor alle landen – arme, rijke of middeninkomenslanden – om werk te maken van welvaart en de planeet te beschermen. 

 

Meer info over de SDG's.


6 landen, 7 hackathons, 17 SDG's

Aankondiging door Minister De Croo

Organised by:


Partnering with:


Share / Partagez / Deel:

ENG: If you encounter any issues with your registration or navigating the website, please contact us @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

FR: Si vous rencontrêz des problèmes avec votre inscription ou pour naviguer sur le site, contactez moi au plus vite @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

NL: Deze website wordt beheerd door Enabel. Indien u problemen ondervindt bij de inschrijving of het navigeren op deze website, gelieve ons dan te contacteren op @ kirsten.vancamp[at]enabel.be