Genomineerde design concepten

De winnaars van elk land zullen hun designconcept hier binnenkort voorstellen. Zij zijn genomineerd voor de hoofdprijs van € 5000 om hun idee verder te ontwikkelen tot een functionerend prototype.

 

Twee vertegenwoordigers van elk winnend team zullen hun innovatieve oplossing komen voorstellen in Brussel tijdens het slotevenement met de officiële prijsuitreiking. U bent van harte welkom op 16 november voor een meet & greet!

België

 • Team: 1TerreAction
 • Challenge: Welke digitale innovatie kan jongeren inspireren te handelen als verantwoordelijke wereldburgers?
 • Design concept: Spel om kinderen en jongeren van 10 tot 12 jaar te informeren over de klimaatsverandering door ze de leefbaarheid op hun planeet te laten beheren
 • Team leden: Alison Allard, Marielle Berlanger, Gaëtan Bruneteau, Camille      Burlet, Avril de Pierpont, Michel Van Den Hove, Alexis van der Haegen


Marokko

 • Team: L7DAGA
 • Uitdaging: Hoe zouden we de toegang van jongeren tot betrouwbare informatie kunnen verbeteren om problemen in verband met werkloosheid op te lossen?

   

 • Design concept: Een mobiele toepassing (in het Frans, Arabisch en Darija) met audio (voor analfabeten) die vrouwen in een precaire situatie die diensten (huishoudelijke taken, schoonmaak, warme maaltijden,....) aanbieden aan klanten die deze nodig hebben. Om deze vrouwen verder te ondersteunen, zullen er specifieke trainingen worden gegeven om hun capaciteiten op te bouwen voor een effectief gebruik van de applicatie.
 • Teamleden: El Mehdi Abdenassar, Fadel Drissi Toubbali, Abdennasser Faraji, Omar Rachouk.


Niger

 • Team: Zôkaji
 • Challenge: Hoe zouden we de toegang van de (jonge) bevolking tot informatie voor (seksuele en reproductieve) gezondheid kunnen verbeteren, rekening houdend met de lage graad van alfabetisering?
 • Design concept: Een applicatie voor de mobiele telefoon die in meerdere talen (Frans, Haussa, Djerma en gebarentaal) en met audio (voor analfabeten) informatie rond verschillende thema's van seksuele en reproductieve gezondheid (soa, puberteit, zwangerschap, ...) aanbiedt en met spelletjes / games om de applicatie aantrekkelijk te maken.
 • Team leden: Adamou Abdoul Razak, Ali Seydou Abdoulrahamane, Abdou Magagi Boubacar, Djibril Issoufou Maman, Lawali Idi Djibo, Jamila Mounkaila Moussa et Ramatou Boubacar Hassane


Palestijns Gebied

 • Team: Pocket Doctor
 • Challenge: Hoe zouden we de Palestijnen die in afgelegen gebieden wonen kunnen helpen wanneer zij gezondheidszorg nodig hebben?
 • Design concept: Een applicatie die bouwt op het Internet of Things en Machine Learning voor het leveren van elementaire gezondheidsdiensten door goedkope geïntegreerde medische sensoren te gebruiken die zijn verbonden via de derde generatie draadloze mobiele telecommunicatietechnologie (3G). Het doel is om een slim horloge (wristband) te ontwerpen die synchroon werkt met een mobiele applicatie die informatie over / van het medische netwerk bevat dat aanwezig is in het gebied waar het horloge is geactiveerd. Daarom kunnen indien nodig medische diensten worden verleend aan mensen in nood, en hun essentiële informatie kan in realtime aan de zorgaanbieders worden verstrekt.
 • Team leden: Fayez Jabra, Ahmed Bsharat, Suliman Abu-Jaroor, Ahmed Bargouthi, Asma Abed-Alqadeer


Senegal

 • Team: Saytù Njuur
 • Challenge: Hoe zouden we de toegang van vrouwen tot gezinsplanning kunnen verbeteren?
 • Design concept: Saytù Njuur is een e-gezondheidstoepassing voor gezinsplanning, beschikbaar in het Frans en enkele veelgesproken lokale talen (Wolof, Pular, Serer, Diola), die een gebruiksvriendelijk visueel systeem integreert, en een spraak- en audiosysteem om het gebruik door analfabeten te vergemakkelijken. De toepassing biedt verschillende functies:

  (1) de menstruatiekalender die natuurlijke geboortebeperking mogelijk maakt

  (2) een functie voor gezinsplanning die een lijst geeft van de verschillende beschikbare methoden van gezinsplanning, de voordelen, de kosten, enz.....

  (3) overzicht van gezondheidsstructuren en beschikbare apotheken in de nabijheid van de gebruiker via geolokalisatie

  (4) een informatievoorziening die openbare en particuliere discussiefora en sensibiliseringsvideo's in de lokale talen samenbrengt. Het doel van het privé-discussieforum is dat de gebruiker met de gezondheidsfunctionaris kan communiceren voor gepersonaliseerde ondersteuning.

 • Team leden: Awa Ndiaye, Pape Massar Sow, Marie Madeleine Diedhiou, Anne Marie Diop, Serigne Djibril Sigalti Badji, Aliou Ba

 Oeganda

 • Team: Muyizi  / Bobi Teaching Assistant
 • Challenge: Hoe zouden we kunnen zorgen voor inclusief hoger onderwijs voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften in Oeganda?
 • Design concept: Bobi Teaching Assistant - Een mobiele en webapplicatie die inhoud voor hoger onderwijs biedt aan leerlingen met een gehoor- en visuele beperking. De Bobi Teaching Assistant zal zich richten op het aanbieden van Massive Open Online/Offline cursussen in Oegandese gebarentaal voor leerlingen met gehoorproblemen en een spraakgestuurd leerplatform waarin de nationale curricula geïntegreerd worden die volledig op audio zijn afgestemd. Deze applicatie zal worden ondersteund door krachtige kunstmatige intelligentie-analytica om zinvolle inzichten te geven in het leerproces van studenten met specifieke onderwijsbehoeften.
 • Team leden: Esther Mirembe Nampiima, Carine Mwinja Byabuze, Robert Bob Okello, Elvis Ssemaganda, Jonathan Ssewaguma, Tesluach Lul, Martin Ssemulugo.

 


Organised by:


Partnering with:


Share / Partagez / Deel:

ENG: If you encounter any issues with your registration or navigating the website, please contact us @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

FR: Si vous rencontrêz des problèmes avec votre inscription ou pour naviguer sur le site, contactez moi au plus vite @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

NL: Deze website wordt beheerd door Enabel. Indien u problemen ondervindt bij de inschrijving of het navigeren op deze website, gelieve ons dan te contacteren op @ kirsten.vancamp[at]enabel.be