12. april 2019

Bijeenkomst van het Zôkajiteam

Op vrijdag 22 maart 2019 kwam ons team samen om de volgende stappen in ons project en de problemen met het ‘verkopen’ van onze app te bespreken.

 

Aangezien de visuele gebruikersinterface zo goed als klaar is, zijn we begonnen met het ontwikkelen van de educatieve video’s over seksuele en reproductieve gezondheid, met thema’s zoals:

  • anatomie en fysiologie van mannen en vrouwen
  • puberteit en de veranderingen die ermee samengaan
  • vroegtijdige zwangerschappen
  • gender en gendergebaseerd geweld
  • seksueel overdraagbare aandoeningen en infecties

 

Die video’s en de visuele gebruikersinterface worden weldra getest bij de doelgroep om hun mening te horen over gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid van de inhoud, het nut van de app en de inhoud ervan, de wijze waarop de inhoud wordt gepresenteerd en mogelijke problemen die opduiken.

 

We hebben nog een belangrijk probleem besproken, namelijk de beschikbaarheid van de leden van ons team. We hebben immers allemaal nog ander verplichtingen naast het Zôkajiproject en die hebben een impact op het goede verloop van het project en of we de deadlines halen.

Sommigen onder ons studeren immers nog en anderen werken als ambtenaar of moeten reizen voor het werk.

Daarom hebben we besloten om nog twee of drie jongeren te betrekken bij ons team. Jongeren die zich net als wij willen inzetten en de uitdaging willen aangaan.

 

We zijn ons bewust dat het moeilijk is om een dergelijk omvangrijk project uit te voeren met jongeren die nog studeren. Maar met deze uitbreiding van ons team moet het lukken, omdat we het werk beter verdelen in functie van beschikbaarheid.

 

Kijk hieronder eens naar de demo van onze gebruikersinterface!

Organised by:


Partnering with:


Share / Partagez / Deel:

ENG: If you encounter any issues with your registration or navigating the website, please contact us @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

FR: Si vous rencontrêz des problèmes avec votre inscription ou pour naviguer sur le site, contactez moi au plus vite @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

NL: Deze website wordt beheerd door Enabel. Indien u problemen ondervindt bij de inschrijving of het navigeren op deze website, gelieve ons dan te contacteren op @ kirsten.vancamp[at]enabel.be