De jury

Nick Bogaert

Nick Bogaert is innovatiestrateeg & Business designer voor Board of Innovation. Hij begon zijn loopbaan in de sector van de ontwikkelingssamenwerking. Hij werkte in de academische wereld en als consultant voor projecten van de Verenigde Naties in Zuid-Afrika. Door in de ontwikkelingssamenwerking te werken groeide het inzicht dat betekenisvolle verandering en innovatie hand in hand gaan.

 

Nu combineert hij dagelijks de twee dingen die hem boeien: Mensen empoweren en naar de toekomst doen kijken met optimisme & zijn mouwen opstropen om die toekomst te verbeelden en te bouwen.

Lode Bruneel

Lode Bruneel is de beleidsadviseur ‘digital for development’ van minister Alexander De Croo.

 

Hij stond mee aan de wieg van de Belgische D4D-strategie, de tweejaarlijkse D4D-prijs, het D4D-platform ‘Kindling’ en het D4D-programma ‘wehubit’.

 

Lode heeft een master in bestuurskunde en publiek management en een achtergrond in financiën.Samira el Keffi

Samira el Keffi is de coördinator van het departement ‘Organisatieontwikkeling & Develab (incubator digitale vernieuwing)’ van Enabel.

 

Zij heeft een businessdiploma en meer dan 15 jaar ervaring in de sector van de ontwikkelingssamenwerking.

 

Zij is ook actief in de civiele maatschappij, met name voor mensenrechten en de rechten van de vrouw.

 

Zij is geboeid door digitalisering en vorming.

Laurence Gerard

Laurence Gerard is een moeder van 3 kinderen. Zij groeide op in Afrika tot ze 18 was. Dit verklaart haar interesse voor ontwikkelingssamenwerking.

 

Na haar studies (rechten en politieke wetenschappen/internationale betrekkingen) aan de ULB (Brussel) werkte ze voor Handicap International en volgde eerst projecten op op het terrein en later het beheer en de monitoring van overheidsmiddelen.

 

Tijdens terreinbezoeken volgde ze projecten die met de hulp van België worden gerealiseerd op en droeg ze bij aan competentieontwikkeling door eigen en partner teams op te leiden.

 

Nu gaat haar interesse uit naar innovatie en de bijdrage ervan aan ontwikkeling en naar innovatieve financieringsvormen.Dries Van Nieuwenhuyse

Dries Van Nieuwenhuyse is een leidend denker over de rol van technologie en statistieken in besluitvormingsprocessen van organisaties. Hij focust op het raakvlak en de interacties tussen strategische, financiële, zakelijke en analytische informatie.

 

Hij helpt organisaties met hun Business Intelligence Strategy, fact-based veranderingsmanagement en coaching.

Ysaline Van Ravestyn

Ysaline van Ravestyn werkt als Attaché Ontwikkelingssamenwerking voor de FOD Buitenlandse Zaken en beheert de dossiers voor Marokko en Guinee Conakry voor de dienst civiele maatschappij.

 

Digitalisering is een belangrijk middel om Belgische organisaties uit de civiele maatschappij en hun partners in die twee landen te helpen bij het halen van hun doelstellingen.

 

Digitalisering ligt haar dus nauw aan het hart en zij kijkt uit naar de voorgestelde projecten binnen het kader van Hack the Goals.Olivier Vanden Eynde

Olivier Vanden Eynde startte in 2001 Close the Gap, een spin-off van de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), die uitgroeide tot een internationale sociale onderneming.

 

De betaalbare IT-oplossingen die Close the Gap aanbiedt aan sociale projecten in ontwikkelingslanden zijn win-wins voor bedrijven en non-profit organisaties.

 

Close the Gap wordt nu wereldwijd gerekend bij de drie grootste ICT-leveranciers voor not-for-profits met beperkte middelen in ontwikkelingslanden. In 2011 stichtte Olivier ook de sociale onderneming WorldLoop die instaat voor de duurzame recycling van IT-materiaal op het einde van een tweede leven in ontwikkelingslanden. Hij is CEO van beide organisaties.

 

Close the Gap wordt een “digital for development” topic owner. Zo stuurt het nieuwe strategische programma’s aan zoals LEAP2 dat technologie-ondernemers stimuleert in Afrika of coördineert het samen met Agoria in opdracht van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking het Belgische Digital for Development-platform (D4D-Be).


Organised by:


Partnering with:


Share / Partagez / Deel:

ENG: If you encounter any issues with your registration or navigating the website, please contact us @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

FR: Si vous rencontrêz des problèmes avec votre inscription ou pour naviguer sur le site, contactez moi au plus vite @ kirsten.vancamp[at]enabel.be

NL: Deze website wordt beheerd door Enabel. Indien u problemen ondervindt bij de inschrijving of het navigeren op deze website, gelieve ons dan te contacteren op @ kirsten.vancamp[at]enabel.be